Zoološki vrt obitelji Bizik ne zaostaje za profesionalnim vrtovima. U njemu se nalazi preko 90 vrsta ptica i životinja iz Afrike (leopard), Amerike (rakuni), Australije (klokani i emui).
Koliko je popularan poučni park, zbog raznovrsnih primjeraka ptica i životinja, ali i ljubaznosti domaćina, najbolje potvrđuje broj posjetilaca. Njih je više od 20.000 godišnje.
Obitelj Bizik bila je u Markovcu kao i svaka druga obitelj složna i radina koja je imala dom u Radničkoj ulici. Tako je bilo sve do trenutka kada je gos. Mirko Bizik počeo u dvorištu uzgajati životinje. Nitko nije očekivao da će ta ljubav za životinje prerasti u hobi širih razmjera u koji će se uključiti cijela obitelj.
Sin Josip (Mirko) Bizik je uz oca zavolio životinje pa je od oca preuzeo uzgajanje životinja. Od prvih zečeva i golubova kupljenih 1954.god. koji su bili temelj budućeg zoološkog vrta prešlo se i na nabavu ptica grabljivica, fazana i plovki. Postepeno se prostor proširivao, nabavljene su nove životinje. Godine 1982. stižu u vrt i zvjeri (vukovi). Sada to više nije samo obiteljska zbirka.
Za Mirka Bizika i njegovu obitelj sada znaju lovci, zoološki vrtovi, instituti. Počinje razmjena, nabava novih primjeraka ptica i životinja. Onaj tko navrati u poučni park iznenadi se, kada vidi kako su osmišljeni okoliš, nastambe za životinje, a još više kada vidi koje uzorke životinjskog svijeta imaju.

Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za veterinarstvo donijela je Rješenje kojim utvrđuje da zoološki vrt Alena Bizika, dosadašnjeg naziva “Privatni posjed obitelji Bizik”, udovoljava propisanim uvjetima za osnivanje i rad zooloških vrtova. Zoološki vrt u Markovcu Našičkom upisuje se stoga u Upisnik odobrenih zooloških vrtova u Hrvatskoj. Kako nam je rekao vlasnik Alen Bizik, nakon 25 godina ovaj vrt i pravno postaje zoološki vrt, što za obitelj Bizik puno znači jer se utvrdilo da zoološki vrt udovoljava propisanim uvjetima, a sada može zatražiti i financijsku pomoć kojom bi se vrt obnovio i poboljšali se uvjeti za životinje.

NAZOVITE I NAJAVITE GRUPU